Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Vejen mod mit første maraton - Beretning fra liiteGuard-ambassadør Stefanie

Vejen mod mit første maraton - Beretning fra liiteGuard-ambassadør Stefanie

Vejen mod mit første maraton - Beretning fra liiteGuard-ambassadør Stefanie

Vores ambassadør, Stefanie Nielsen (@stefanienielsen92), har løbet sit første maraton i 2023. Det var så god en oplevelse, at hun blev nødt til at dele den med os. Det er der kommet følgende beretning ud af.

Stefanie er 31 år og bor i Aalborg med sin kæreste og deres to børn på 2 og 4 år. Hun startede for alvor med at løbe i sommeren 2022.

Måske drømmer du også om at løbe et maraton? Læs med og find inspiration til din egen løbetræning.

 

Vejen mod mit første maraton og starten på et spændende løbeeventyr

Stefanie Nielsen

Tilbage i sommeren 2022 fik jeg, på min 30-års fødselsdag, mit første rigtige løbeur, Garmin Venu. Jeg startede sågar min fødselsdag ud med en test på knap 5 km. Det var ganske frygteligt og pulsen tårnhøj!

 

En vilje og et stædigt sind

Jeg var bange for, at det ikke ville holde mere end en måned, men med et stædigt sind nægtede jeg at give op.

Så da jeg havde løbet en del ture i hele juli måned, besluttede jeg mig for at træne op til mit første halvmaraton i oktober 2022.

Jeg trænede dengang op ved hjælp af Garmin Coach funktionen via appen, som jeg konsekvent fulgte med ca. 3-4 ugentlige ture.

Jeg sørgede samtidig for at gå mine 10.000 skridt på hviledagene for stadig at holde kroppen i gang.

Kosten gjorde jeg ikke det store ud af, da jeg i forvejen er bekendt med, hvilke råvarer der fungerer godt og giver god energi.

Jeg investerede i gode løbesko, som jeg ikke har fortrudt ét sekund!

 

Mit første halvmaraton

Da det blev den 2. oktober 2022, løb jeg mit første halvmaraton i tiden 1:37:04, og jeg var så glad og stolt over, at mit forarbejde gav pote.

I de efterfølgende tre måneder løb jeg 170-200 km i gennemsnit om måneden, hvor tanken pludselig strejfede, at ”det måske ikke var umuligt at løbe et maraton alligevel”, som jeg ellers aldrig nogensinde ville tro og se mig selv gøre.

”Jeg skal jo bare løbe i lang tid”

Ikke desto mindre købte jeg en løbsbillet til Copenhagen Maraton i februar for at ”forpligte” mig selv til at træne op til løbet i maj måned 2023, og jeg tænkte ”jeg skal jo bare løbe i lang tid”.

Da jeg tre måneder forinden havde løbet mit først halvmaraton, vurderede jeg egentlig, at min form var god, men nu skulle jeg jo løbe det DOBBELTE!

Derfor gav det mening at øge min ugentlige løbsdistance, som før lå mellem 40-50 km.

Nu lå den på 50-60 km.

 

Min typiske træningsuge

Jeg har under min maratontræning været meget opmærksom på vigtigheden af aktiv restitution.

Så vidt muligt god søvn, hvilket kan være svært med to små børn på 2 og 4 år samt variation af træningspas.

En typisk uge

  • Let løb: 8-12 km i let tempo (pace: 5:00-5:15)
  • Interval pas: 2 km opvarmning, 7 runder af 1 min (pace: 3:45-4:05) / 1 min jog, 2 km nedkøling
  • Lang tur: 20-30 km i pace 5:10-5:30
  • Evt. et ekstra ”løb efter interesse”

 

Husk pace er forskellig fra person til person afhængig af form, erfaring, træningszoner osv.

 

Løb efter interesse

Løb efter interesse, har faktisk dannet hele grundlaget for min motivation og dedikation i et træningseventyr mod mit første maraton.

Det har nemlig aldrig været afgørende, hvorvidt jeg løb mine forskellige træningspas på bestemte dage men derimod, at jeg løb dem inden ugen var omme.

At jeg uge for uge løb det træningspas, der passede mit humør bedst den pågældende dag, gør stadig den dag i dag, at motivationen og dedikationen er høj, for der er ikke noget, jeg SKAL gøre på bestemte dage.

 

Den store dag – mit første maraton

Den 14. maj 2023 startede jeg uret kl. 10:00, og jeg løb i Københavns gader, indtil jeg nåede målstregen i tiden 3:35:28, og selvom jeg var helt færdig med beton ben på målstregen, vidste jeg, at maratondistancen blev mit første ud af mange.

 

Runners High

Efter en total følelse af runners high efter Copenhagen Marathon havde jeg brug for at løbe et maraton igen inden vinteren 2023. Jeg købte derfor en løbsbillet i starten af september 2023 med målet om endnu et maraton, 4 uger senere.

Måske var det lidt sent at tilmelde sig et maraton 4 uger inden, men jeg vurderede og troede på, at jeg kunne gøre det igen, for hvorfor skulle jeg ikke kunne det?

 

Opgradering af løbetøj

Jeg opgraderede bl.a. mine løbetights til liiteGuard, som uanset distance eller tempo støtter lænd og hofte under alle løbeture.

Det blev selvfølgelig også dem, jeg løb mit 2. maraton i, som var SKAGEN MARATON den 7. oktober 2023, og jeg kom ind i tiden 3:23:39…

INTET MINDRE END 12 MINUTTER HURTIGERE END COPENHAGEN MARATHON I MAJ 2023!!

 

Mit løbeeventyr er kun lige begyndt

Jeg er slet ikke færdig med at løbe, og jeg håber mit løbeeventyr kan inspirere dig til at løbe i dit eget tempo og finde din motivation.

SES VI TIL COPENHAGEN MARATHON i 2024? :-D

INSPIRATION

Ondt i hofte eller knæ under eller efter løb?
løb

Ondt i hofte eller knæ under eller efter løb?

Er du en af dem, der oplever smerter i hofte og knæ under og efter løb, så kan du have gavn af at læse mere om hoftestabilitet. I dette indlæg lærer du noget om kroppens mekanismer, de uhensigtsmæs...

Læs mere
Sådan klæder du dig optimalt på til løb om vinteren
løb

Sådan klæder du dig optimalt på til løb om vinteren

Når du løber i det våde, blæsende og kolde vinterhalvår kan det være en svær opgave at finde det bedste og mest optimale løbetøj uden, at du ender med at koge over. For nemt at kunne tilpasse dig t...

Læs mere