Hvem er Liiteguard?

Vores vision

Vi tror på en verden, hvor du har frihed til at yde dit bedste og ikke tænke på at være forsigtig. Til at eksperimentere. Til at være modig og leve livet, som det ekstraordinære eventyr det er. Vi hjælper alle sportsudøver fra hele verden og hjælper dem med at forfølge deres passion. Vi gør, hvad vi kan, for at hjælpe atleter, der vil tage deres sport op til et nye højder. Vores produkter er for atleter, lavet af atleter. Vi stræber efter at være de bedste til at reducere skader og hjælpe dig med at performe under de helt perfekte forhold. Vores innovative produkter giver 3-4% i at afværge skader og hjælper på din performance.

  

Vi tænker på planeten

Vi tror på, at god sportsprodukter ikke behøver at gå på kompromis med hverken stil, pris eller indvirkning. Vi har sat os selv nogle udfordrende mål for at reducere indvirkningen af vores produkter, forretning og logistik, og vi søger altid efter nye måder at være bæredygtige på. Vi arbejder hårdt for at sikre, at dyr ikke lider vores produkter, og vi har strenge retningslinjer for køb af læder og producerer dyrefrie produkter.

Idéen

LiiteGuard er grundlagt af en tidligere professionel fodboldspiller og en sportsfysioterapeut. Ideen til produktet opstod i juni 2016, da Christopher Geertsen opsøgte fysioterapeut Nicklas Falkesgaard, for at få hjælp til sine langvarige knæproblemer. Undervejs i forløbet kom de til at snakke om nogle af de problemer de begge havde oplevet gik igen og igen hos mange fodboldspillere. Missionen blev at skabe et produkt som kunne løse nogle af disse problemer.

 

Tanken bag

Via vores baggrund i professionel fodbold, havde vi især oplevet vores del af skader og gener relateret til underbenet. Ømme eller spændte lægge og achillessener efter en hård kamp eller træning er et meget normalt fænomen, ligesom de fleste vel kan nikke genkendende til krampe i læggene efter hård aktivitet.

Den originale tanke bag produktet blev dog skabt på en helt anden baggrund, og havde ikke noget med skader at gøre. Vi havde begge utallige gange stået i et omklædningsrum lige inden en kamp, og set spillere tage benskinner på. – eller det vil sige; tage noget på der skulle gøre det ud for en benskinne. Igennem årene havde vi begge set flere kreative løsninger af svingende kvalitet, men det der meget ofte gik igen, var brugen af både strømpetape og underwrap, for at holde benskinnen på plads.

Tanken bag produktet var, at det måtte kunne gøres på en bedre, nemmere og mere bekvem måde. Vi ville derfor lave et produkt med en let benskinne, som var bekvem at have på, og som blev siddende uden brug af tape. Efterhånden som ideen tog fart, blev vi mere og mere fokuseret på også at komme de problemer til livs, som en spiller kan opleve omkring underben og ankel.

 

Var der et marked for det?

Vi havde som sagt en masse erfaring omkring de gener en fodboldspiller kan have relateret til underbenet, samt en opfattelse af at brugen af benskinner generelt var et problem, og et irritationsmoment for mange spillere.

Vi besluttede os for at undersøge om vores antagelser var korrekte, og lavede derfor en markedsundersøgelse, hvor vi fik fodboldspillere fra U17 til seniorer til at udfylde et spørgeskema. Spillernes niveau varierede fra serie 1 til superliga.

På baggrund af vores undersøgelse kunne vi konkludere følgende:

 

  • 76 % svarede at det var vigtigt eller meget vigtigt at benskinnen var let
  • 83 % svarede at det var vigtigt eller meget vigtigt at benskinnen var så lille som mulig
  • 80 % svarede at det var vigtigt eller meget vigtigt at pasformen var god
  • 89 % svarede at de brugte tape eller underwrap til at holde deres benskinne på plads.
  • 48 % havde i nogen grad (30 %) eller høj grad (18%) oplevet smerter eller ømhed i achillessenen
  • 74 % havde i nogen grad (54%) eller høj grad (20 %), oplevet muskelstivhed eller krampe i lægmusklen.
  • 51 % havde i nogen grad (37 %) eller høj grad (14 %), oplevet at få vabler grundet ved brug af fodboldstøvler.

 

Markedsundersøgelsen bekræftede således vores antagelser, og vi kunne konkludere at der var en reel efterspørgsel efter et produkt, som kunne løse de problemer en spiller kan opleve i forhold til gener fra underben, samt ved brugen af benskinner.

 

Innovativ løsning

LiiteGuards bud på en løsning er vores unikke kompressionsstrømpe og benskinne.

Benskinnen er let, og vejer således kun 75 gram. Samtidig har den samme størrelse som de mest populære skinner på markedet. Vi har desuden lavet vores skinne i et specielt materiale, som du på kort tid kan forme, så skinnen passer perfekt til dig, hvilket giver en helt unik pasform.

Samtidig kan benskinnen sidde stabilt i den medfølgende strømpe, og bliver siddende under aktivitet, uden brug af tape eller underwrap.

Strømpen har i hele underbenet en komprimerende effekt, som kan reducere muskel ømhed og muskelstivhed under og efter hård fysisk aktivitet . Der er desuden en ekstra stram kompression på achillessenen, hvilket kan have en effekt på achillessene smerter.

Under sålen er der en silikonebelægning, hvilket gør at du ikke glider rundt i støvlen, som du kan gøre i normale fodboldstrømper. Selve sålen er lavet i et materiale der hedder Softair Plus, som transporterer sveden hurtigere end bomuld, så foden føles mere tør, end hvis du bruger en bomuldsstrømpe. Materialet har desuden den funktion at det holder på varmen, hvis man er inaktiv/kold og fjerner varme/sved når man er aktiv.

Medarbejdere

Christopher Geertsen

CEO og Founder

Mikkel Lysemose Jensen

Digital Media Specialist

Lasse Lind Kristensen

Key Account Manager