WE TAKE CARE

Ansvarlige initiativer, der varmer på den helt rigtige måde.

I Liiteguard udvikler vi vores produkter med stort fokus på ansvarlige initiativer og elementer uden at gå på kompromis med funktionaliteten og kvaliteten.

Genbrugsplast udvundet fra flasker og fiskenet Fair løn for fair arbejde Lang holdbarhed Miljøskånsomme produkter Ingen skadelige stoffer

Vi anser socialt ansvar som et vigtigt element lige fra vores idéudvikling til produkterne ender ude i butikkerne og hjemme hos dig.

Ansvarligt, fair sportstøj betyder for os at gøre mere med færre ressourcer!

I Liiteguard tager vi del i FNs verdensmål mod en ansvarlig fremtid med stort fokus på mål nr. 3 og nr. 12

- Gennem brug af ansvarlige og genanvendelige materialer sikrer vi et nedsat ressourceforbrug

- Ved at bruge slidstærke materialer skaber vi en ændring i overforbrug og overproduktion

- Gennem vores produkter og fællesskab opfordrer vi til en aktiv livsstil og gode forudsætninger for et godt helbred. Mere sport skaber mere livsglæde

- Vi udvikler vores produkter med henblik på funktionaliteter og går ikke på kompromis med højeste sportslige performance

Ansvarlighed og tøjbranchen er to ord, man normalt ikke forbinder med hinanden - men det laver vi i Liiteguard om på.

Som en del af tøjbranchen føler vi et stort ansvar for at anvende ansvarlige materialer, og samtidig tage højde for de udfordringer og konsekvenser, som tøjbranchens produktion har for miljøet nu, men også i et langsigtet perspektiv. Derfor leder vi hele tiden efter nye, innovative løsninger til at blive endnu mere ansvarlige.

Fri for plastikaffald i verdenshavene!

En af de mest omtalte miljøproblematikker er affald i havene. Her er især plastik et problem, der udgør op mod 90% af det samlede affald, og som tager naturen op til 500 år at nedbryde. I Liiteguard gør vi en indsats for at løse problemet. Vi mener nemlig, at man skal udnytte de ressourcer som allerede er fremstillet, fremfor at fremstille nye - noget vi har inkorporeret i vores tankegang og i produktionen af vores produkter, og derfor består vores nye innovative tights af hele 75% genanvendt plast og fiskenet opsamlet fra havet. Langt de fleste plastikflasker består af stoffet polyetylentereftalat (PET), som er nemt at genanvende og omdanne til nylongarn. For dig betyder det, at når du køber et par tights fra Liiteguard er du med til at fjerne plastik fra havet, som vi genanvender.

Med en stor mængde genanvendt materiale kvalificeres vores tights til Global Recycled Standard certifikatet, som vi er meget stolte af.

Fra plastik til performance!

Det indsamlede plastik fra havet rengøres grundigt, hvorefter det knuses til mange mikroskopiske stykker. De knuste stykker smeltes og trækkes til ultratynde plastfibre, hvorfra der udvindes nylongarn.

Foruden den klimavenlige fordel bidrager det genanvendte nylonmateriale også til en sublim holdbarhed, der sikrer at vores tights er ekstremt modstandsdygtige over for slid. Vi har samtidig sikret os, at materialet lever op til vores komfortstandarder, så du får den bedste oplevelse, når du træner!

Et sikkert arbejdsmiljø på vores fabrikker!

I Liiteguard er det en topprioritet at de mennesker som producerer vores produkter, arbejder i et sikkert arbejdsmiljø under gode og fair arbejdsbetingelser. For at sikre disse betingelser, bliver vores produkter produceret på SA8000-certificerede fabrikker. Med certifikatet sikrer vi et arbejdsmiljø uden diskrimination, en fair løn og gode arbejdstid til de mennesker, der hver dag gør en indsats for at hjælpe os med at skabe de bedst mulige produkter til dig.

Vi tager afstand fra skadelige stoffer

Metervarene i vores tights har ingen skadelige stoffer. Du kan være sikker på, at vores tights er testet for skadelige stoffer og at materialet derfor ikke har nogen negativ indvirkning på dit helbred. Når du køber tights fra Liiteguard skal du kun koncentrere dig om at træne - resten sørger vi for!

Vi giver igen til naturen!

46% af jordens skove er ødelagt, og der forsvinder i dag ca. 13 millioner hektar skov årligt på verdensplan - en størrelse der svarer til et areal på knap tre gange Danmarks størrelse. I Liiteguard samarbejder vi med non-profit organisationen OneTreePlanted for at støtte udviklingen af genbeplanting i verdens udsatte skovområder. Når du køber et par tights hos Liiteguard, sørger OneTreePlanted for at plante et træ og genopbygge udsatte skovområder.

TAK fordi du hjælper os med at passe på naturen.

En ansvarlig benskinne

Liiteguards benskinne er ikke kun verdens første formbare benskinne - den er også ansvarlig. En fodboldspiller køber i gennemsnit 4 par benskinner i løbet af sin karriere. Vores unikke benskinne har den egenskab, at den kan genformes så mange gange du ønsker, og dermed kan du som fodboldspiller have ét sæt benskinner resten af dit liv. Vores benskinner vejer i gennemsnit 200 gram, hvilket vil sige, at du i gennemsnit sparer miljøet for 800 gram plastik pr. fodboldspiller, når du køber dine benskinner hos Liiteguard.

En anden unik egenskab ved Liiteguards benskinne er, at den ikke behøver strømpetape, når den placeres i vores Performancestrømpe. En fodboldspiller bruger i gennemsnit 4 meter strømpetape pr. gang og spiller i gennemsnit 40 kampe på en sæson. Når du som fodboldspiller køber et Performancesæt hos Liiteguard, sparer du altså i gennemsnit miljøet for 160 meter strømpetape om året. That’s a win!