ANSVARLIGHED

WE TAKE CARE

Der er mange måder at være ansvarlige på, og i liiteGuard har vi særligt fokus på følgende...

Vi udvikler vores produkter med stort fokus på ansvarlige initiativer og elementer uden at gå på kompromis med funktionaliteten og kvaliteten.

Ansvarligt sportstøj betyder for os at gøre mere med færre ressourcer!

I liiteGuard tager vi del i FNs verdensmål mod en ansvarlig fremtid med stort fokus på mål nr. 3 og nr. 12

- Gennem brug af ansvarlige og genanvendte materialer sikrer vi et nedsat ressourceforbrug.

- Ved at bruge slidstærke materialer, som sikrer længere holdbarhed, skaber vi en ændring i overforbrug og overproduktion

- Gennem vores produkter og fællesskab opfordrer vi til en aktiv livsstil og gode forudsætninger for et godt helbred. Mere sport skaber mere livsglæde

- Vi udvikler vores produkter med henblik på funktionaliteter og går ikke på kompromis med højeste sportslige performance

FN`S VERDENSMÅL

ANSVARLIGE MATERIALER

Ansvarlighed og tøjbranchen er to ord, man normalt ikke forbinder med hinanden - men det forsøger vi i liiteGuard at lave om på.

Som en del af tøjbranchen føler vi et stort ansvar for at anvende ansvarlige materialer, og samtidig tage højde for de udfordringer og konsekvenser, som tøjbranchens produktion har for miljøet nu, men også i et langsigtet perspektiv. Derfor leder vi hele tiden efter nye, innovative løsninger til at blive endnu mere ansvarlige, og rejsen har ingen endestation, og vi lover at vi gør vores bedste for at blive endnu bedre.

Genanvendte materialer

For os er ansvarlighed at genanvende eksisterende ressourcer som allerede er skabt, her i blandt PET flasker og brugen af affald fra produktionen.

I liiteGuard har vi et mål om, at i 2025 vil minimum 70% af vores materialer være af genanvendte materialer. I første del af 2023 nåede vi 60,53%. Største delen af vores genanvendte materialer kommer fra PET flasker og brugen af affald fra produktionen.

Vi nørder konstant i nye materialer, og i 2023 vil vi bl.a. komme med et nyt materiale som også har fokus på at være mere ansvarligt.

Vi har også et mål at i 2024 vil alle vores polybags være lavet af genanvendt plastik.

FRA PLASTIK TIL PERFORMANCE

Vi kommer ikke udenom at meget af vores sportstøj er lavet i polyester som kommer fra plastik, uanset om det er genanvendt plastik. Men det betyder ikke at polyester ikke også har nogle fordele, her i blandt en ekstrem slidstyrke og gode muligheder for øge performance evner i form af høj åndbarhed og øget svedtransport.
Vi har samtidig sikret os, at materialet lever op til vores komfortstandarder, så du får den bedste oplevelse, når du træner!

KEMIKALIEPOLITIK

Hos liiteGuard arbejder vi med sundhed og ansvarlighed på tværs af hele vores organisation. Det gælder også når det kommer
til brugen af sikre kemikalier, der anvendes til produktion af vores produkter. For os er det vigtigt, at sundhed og ansvarlig produktion prioriteres højt, når vi udvikler og designer nye produkter.  

Vi ved godt, at tekstilindustrien anvender store mængder af kemikalier, hvorfor det er endnu vigtigere for os at stille høje krav til ansvarlig håndtering af disse. Derfor er det også et fundamentalt element i vores arbejde med at skabe en mere ansvarlig fremtid.   

På samme måde som vi stiller høje krav til vores produkters performance, stiller vi ekstra høje krav til brugen af sikrere
og bedre kemikalier. I EU er brugen af REACH kemikalieforordningen et lovkrav.

Det er EU’s grundlæggende kemikalielovgivning, som har til ansvar at regulere fremstillingen og anvendelsen af kemikalier inden for EU. Formålet med REACH er bl.a. at forbedre de produkter der sælges i EU og sikre, at de ikke er til skade for hverken menneskers sundhed eller miljø. 

Hos liiteGuard vil vi gerne være endnu mere ambitiøse, derfor anvender alle vores leverandører A FIRM GROUP’s (Apparel
and Footwear International RSL Management Working Group) Restricted Substances List. AFIRM Group’s Restricted Substances List er en høj standard, som udover at indeholde REACH Substances of Very high Concern samt California Proposition 65 Substances m.fl., stiller ekstra høje og omfattende krav til brugen af bedre og sikre kemikalier.

I liiteGuard vil vi konstant forbedre os, derfor sigter vi hele tiden mod en mere ansvarlig fremtid. Vi tror på at brugen
af AFIRM GROUP’s Restricted Substances List er et skridt mod en mere ansvarlig produktion med bedre og sikrere kemikalier. Det giver vores kunder et sundere, mere ansvarligt og dermed bedre produkt. 

Et sikkert arbejdsmiljø på vores fabrikker!

I liiteGuard er det en topprioritet at de mennesker som producerer vores produkter, arbejder i et sikkert arbejdsmiljø under gode og fair arbejdsbetingelser. For at sikre disse betingelser, bliver vores produkter produceret på SA8000-certificerede fabrikker eller at de er BSCI eller Sedex auditeret. Med disse krav sikrer vi et godt arbejdsmiljø til de mennesker, der hver dag gør en indsats for at hjælpe os med at skabe de bedst mulige produkter til dig.

Vi tager afstand fra skadelige stoffer

Vi arbejder ikke med leverandører som ikke har underskrevet vores Code of Conduct og her i blandt vores kemipolitik.

Vores kemipolitik kan du læse ovenfor, og den er lavet for at tage en højere standard end påkrævet.

Vi fokuserer på naturen!

I liiteGuard kommer vi ikke uden om, at vi bruger pap og papir i bl.a. vores emballager. Men vi gør hvad vi kan for at gøre det på en ansvarlig måde.

Alle vores forsendelses poser og kasser fra vores lager til vores kunder er FSC godkendte. I 2022 satte vi os et mål om, at alle vores tights emballager i slutningen af 2023 skal være FSC godkendte.

I liiteGuard samarbejder vi også med non-profit organisationen OneTreePlanted for at støtte udviklingen af genbeplanting i verdens udsatte skovområder.

Vores mål er i 2024 at have plantet 50.000 træer sammen med OneTreePlanted.

TAK fordi du hjælper os med at passe på naturen.

En ansvarlig benskinne

LiiteGuards benskinne er ikke kun verdens første formbare benskinne - den er også ansvarlig. En fodboldspiller køber i gennemsnit 4 par benskinner i løbet af sin karriere. Vores unikke benskinne har den egenskab, at den kan genformes så mange gange du ønsker, og dermed kan du som fodboldspiller have ét sæt benskinner resten af dit liv. Vores benskinner vejer i gennemsnit 200 gram, hvilket vil sige, at du med antagelsen om at ville købe 3-4 ekstra benskinner i din karrierer, i gennemsnit sparer miljøet for 800 gram plastik pr. fodboldspiller, når du køber dine benskinner hos liiteGuard, da du ville have muligheden for at bruge dem resten af dit liv.

En anden unik egenskab ved liiteGuard benskinne er, at den ikke behøver strømpetape, når den placeres i vores Performancestrømpe. En fodboldspiller bruger i gennemsnit 4 meter strømpetape pr. gang og spiller i gennemsnit 40 kampe på en sæson. Når du som fodboldspiller køber et Performancesæt hos Liiteguard, sparer du altså i gennemsnit miljøet for 160 meter strømpetape om året. That’s a win!